Френските спасители издирват седем души, сред които две деца, изчезнали след

...
Френските спасители издирват седем души, сред които две деца, изчезнали след
Коментари Харесай

Седем души, сред които и деца, изчезнаха във Франция СНИМКИ

Френските спасители търсят седем души, измежду които две деца, изчезнали след мощните стихии в южната част на страната, като се счита, че множеството от тях са били отнесени в коли на наводнени мостове, съобщи Агенция Франс Прес.

Четиричленно семейство, в това число две деца на 4 и 13 години, е попаднало в наводненията, до момента в който се е опитвало да премине по мост над река Гардон в село Дионс, северно от град Ним, оповестиха от префектурата. Бащата и двете деца към момента се водят за изчезнали. Майката, която също е била в колата, е открита от спасителите и откарана в болница, допълват управляващите.

Спасителите издирват и две дами, които се били на моста в град Гударгус. Те са подали сигнал по телефона, след което връзката с тях се е изгубила. 

Southern France hit by severe floods for third time in six months
— Voice of Europe???? (@V_of_Europe)

Сред изчезналите е и белгиец, за който се допуска, че е бил отвеян от водите при мост в село Ганиер, съобщи Нова тв. Неговият сателит в автомобила е съумял да се избави.

Rain floods southern France for third time in six months
— Alaturka News (@alaturkanews)

Управителят на водноелектрическа централа в село Сен Мартен дьо Валамас, който отишъл да ревизира оборудването, също е в неопределеност.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин заяви, че спасителите са направили общо 35 интервенции по време на бурята и проливните дъждове, обхванали департаментите Ардеш и Гар. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР